Mewujudkan Amalan Tanpa Kertas untuk Klinik Estetik atau Perniagaan Kecantikan Anda

Diterbitkan pada: July 9, 2021

Untuk perniagaan di mana-mana sahaja, peralihan kepada amalan tanpa kertas telah pun bermula. Secara umumnya, sistem bebas kertas merujuk kepada proses memindahkan dan menggantikan dokumen, rekod dan fail anda ke dalam format digital. Walau bagaimanapun, usaha ini adalah lebih daripada sekadar mendigitalkan dokumen; usaha mengubah cara syarikat anda berfungsi.

Klinik estetik dan salun kecantikan tahu bahawa mengutamakan pelanggan adalah penting. Pengalaman pelanggan yang hebat bergantung pada operasi yang lancar, penyimpanan rekod yang cekap dan perkhidmatan yang berkualiti. Pergerakan kepada amalan bebas kertas pastinya berbaloi dengan usaha, tetapi sejauh manakah strategi ini memberi manfaat kepada perniagaan anda?

Kelebihan Klinik Bebas Kertas atau Salun Kecantikan

Anda tidak boleh meletakkan harga pada nilai kecekapan dalam pasaran yang kompetitif. Itulah sebabnya syarikat menerima transformasi ke arah penubuhan digital. Untuk pemahaman yang lebih baik tentang perbezaan antara amalan tanpa kertas dan yang tradisional, kita hanya perlu melihat beberapa prosedur standard.

With a digital system, you can easily view the available slots and check bookings with just a few clicks.

1. Pengalaman Penjadualan Yang Lancar

Interaksi pertama yang bakal pelanggan lakukan dengan anda adalah semasa membuat tempahan. Dengan menelefon untuk membuat temu janji, pelanggan meletakkan kepercayaan mereka kepada anda bahawa slot akan tersedia pada masa yang dipersetujui. Walau bagaimanapun, setiap kali kakitangan mencoret butiran tempahan di atas kertas, mereka menyebabkan syarikat itu mengalami kesilapan manusia yang tidak dapat dielakkan.—kesilapan manusia.

Apa-apa sahaja daripada maklumat hubungan yang salah dengar hingga butiran yang hilang boleh merosakkan peluang berharga untuk tanggapan pertama yang baik. Apatah lagi kes-kes yang digeruni tempahan berganda! Dengan sistem digital, anda boleh melihat slot yang tersedia dengan mudah dan menyemak tempahan dengan hanya beberapa klik.

Customers and employees alike will be happier to see you taking part in greener initiatives and reducing your company’s carbon footprint

2. Mudah Menjadi Hijau

Berhijrah ke sistem tanpa kertas bermakna semua yang anda perlukan berada di tangan anda. Dan apabila anda memikirkan ‘bebas kertas’, itu bermakna tiada lagi kertas, pen, pencetak, dakwat dan banyak lagi! Perubahan kepada syarikat yang lebih mampan adalah semudah itu.

Pelanggan dan pekerja akan lebih gembira melihat anda mengambil bahagian dalam inisiatif yang lebih hijau dan mengurangkan jejak karbon syarikat anda. Kini anda tidak perlu lagi mencetak dan menyalin dokumen, anda boleh menjimatkan perbelanjaan dan lebih fokus untuk menambah baik perkhidmatan dan kemudahan anda.

A digital software can take over most of the admin duties such as filing, sorting and updating patient info.

3. Lebih Banyak Masa untuk Pelanggan dan Pesakit

Selain daripada resit, klinik estetik mempunyai dokumen lain seperti borang kebenaran pesakit dan rekod rawatan untuk ditangani. Perisian digital boleh mengambil alih kebanyakan tugas pentadbir seperti memfailkan, mengisih dan mengemas kini maklumat pesakit.

Selain itu, anda mengosongkan ruang storan dan mengurangkan kekusutan pejabat dengan pengurusan digital dokumen anda. Rekod automatik membantu anda menjimatkan masa apabila menerima pesakit baharu serta mendapatkan semula maklumat pelanggan sedia ada.

Paperless software could allow clinicians to capture patients’ treatment photos.

4. Perundingan yang Lebih Mudah dan Cekap

Kelebihan praktikal bebas kertas ialah semua nota perundingan boleh dibuat secara digital. Bukan sahaja mudah untuk membuat pindaan pada nota, tetapi perisian tanpa kertas boleh membenarkan doktor merakam foto rawatan pesakit.

Dengan segala-galanya daripada nota perundingan digital kepada templat anatomi dan perbandingan foto tersedia pada satu peranti, doktor klinik boleh menjejaki kemajuan rawatan dengan mudah. Dan kerana maklumat itu bukan fail fizikal, penyedia penjagaan boleh mengakses berbilang rekod pelanggan dengan mudah dan berpindah dari pelanggan ke pelanggan dengan semua data pada satu peranti.

Owners can keep track of everything from inventory to staff and sales, all at their fingertips!

5. Pengurusan Perniagaan yang Berkesan

Bagaimanakah anda boleh berkembang jika anda tidak mempunyai gambaran yang tepat tentang prestasi perniagaan anda? Keadaan ini boleh menjadi sukar untuk dianalisis, terutamanya apabila anda terperangkap dengan operasi harian.

Sistem digital menjana cerapan dan laporan utama secara automatik. Walaupun dokumentasi konvensional memerlukan anda mengira, menyusun dan mengemas kini rekod secara manual, sistem tanpa kertas boleh melakukan semua untuk anda. Pemilik perniagaan kini boleh menjejaki segala-galanya daripada inventori kepada kakitangan dan jualan, semuanya di hujung jari mereka!

Aoikumo is a revolutionary all-in-one, cloud-based POS and scheduling system designed for aesthetic clinics and beauty centres.

Cara Berhijrah Ke Arah Amalan Bebas Kertas

Sistem bebas kertas membantu jenama kecantikan anda cemerlang pada perkara yang anda lakukan dengan terbaik. Semasa anda berusaha untuk memastikan pelanggan anda gembira, sistem tanpa kertas memastikan perniagaan anda berjalan lancar dan cekap. Aoikumo ialah sistem POS dan penjadualan berasaskan awan semua-dalam-satu yang revolusioner yang direka untuk klinik estetik dan pusat kecantikan.

Temui bagaimana Aoikumo boleh menjadi penyelesaian anda kepada amalan bebas kertas. Layari laman web kami atau hubungi kami untuk menjudualkan demo Aoikumo percuma anda.

oleh: Aoikumo_@dmin
Menguruskan klinik pergigian? klik sini!
Pemilik klinik haiwan? Klik di sini!
phone-handsetmap-marker